9 november 2008
16:30

Eksjö HC

Referat: HC Dalen - Eksjö HC

Det visade sig bli en ganska ensidig historia om man ser på det offensiva spelet i dagens match mellan HC Dalen och Eksjö HC på Smedjehov i Norrahammar. Eksjö spelade en mycket defensiv hockey och höll 0-0 ända in till slutet av den andra perioden.

Grishockey av EHC
Vi visste att det inte skulle bli någon lätt uppgift att försöka ta poäng borta mot HC Dalen. Enda lösningen var i princip att försöka spela puck ut hela matchen. Hemmalaget fick omgående chansen i Power Play, och man skapade en del heta lägen men Christopher Kosel i målet storspelade, som vanligt. Eksjös offensiva spel blev det inte mycket av men när man väl kom upp så fanns det en hel del farliga chanser. Perioden blir dock mållös och 16-7 i skott till Dalen.

17 bra minuter i mittenakten
Jens var nöjd efter första perioden då vi spelade som vi skulle. I inledningen utav den andra perioden har vi en mycket bra chans att ta ledningen efter bra samspel mellan Kristoffer Johansson och Freddie Sjöö, men pucken smiter utanför och chansen rinner ut i sanden. Eksjös defensiva spel fortsatte men chanserna uppstod, som när Anton Augustsson får friläge, skottet tar dock mitt i magen på målvakten som blockerar. Drygt 17 minuter spelade av perioden och HC Dalen får ett ordentligt tryck på Eksjö som försöker få ut pucken. Efter mycket trafik framför mål får Niklas Stockhaus tag i pucken och trycker in 1-0. Uret stod nu på 19.52 och tekning i Eksjös zon. Försöket att spela bort pucken misslyckas och Fredrik Karlsson rakar in 2-0 med endast två sekunder kvar. Stor frustration eftersom målet inte får förekomma när det bara är att låsa pucken.

Målen rann iväg
Det tar bara 01.45 i den tredje perioden innan Dalen sätter spiken i kistan och gör 3-0. Efter ett Eksjö anfall får Viktor Malmquist friläge som Kosel dock räddar, men på returen kan Tommy Alexandersson peta in trean. Eksjö får nu ganska många utvsingar och efter 14.10 gör Fredrik Karlsson sitt andra mål för kvällen i Power Play vilket betydde 4-0. Femman kommer genom Andreas Davidsson och i spel 5 mot 3 fastställer Tommy Alexandersson slutresultatet 6-0.

Summering
Bortser man från resultatet gör Eksjö en ganska bra bortamatch eftersom vi spelar så som vi hade bestämt från början. Det var puck ut som gällde eftersom vi visste att Dalen skulle komma ut hårt. Hade vi dock satt några puckar på dom chanser vi fick hade det troligtvis blivit en annan matchbild men ineffektiviteten är för tillfället helt otrolig i Eksjö. Tre mål på fem matcher säger väl det mesta. 2-0 målet med två sekunder kvar tar på oss psykiskt och det är väl det som i princip avgör matchen. Målvakten Christopher Kosel ska dock ha, som så många gånger förr, en stor eloge för sitt spel idag. Bättre målvakt i serien vet jag inte om det finns.

HC Dalen - Eksjö HC 6-0 (0-0, 2-0, 4-0)